kinderen meer in contact met natuur aan de hand van 'De Boom in'

Datum: 
woensdag 1 oktober 2014 - 13:30
Startplaats: 
De Vroente, Putsesteenweg 129 te Kalmthout

Al 2 jaar werken GoodPlanet Belgium en BOS+ samen aan 'De Boom In', een project voor natuureducatie en natuurbeleving. Het doel van 'De Boom In' is kinderen meer in contact brengen met de natuur en het bos in hun omgeving. Bossen zijn immers de ideale speel- en leeromgeving voor kinderen. Om dit te realiseren richten zij zich voornamelijk op leerkrachten van het basisonderwijs en natuurgidsen. Bij de uitwerking hielden ze rekening met de leerplandoelstellingen en de principes van educatie voor duurzame ontwikkeling.
Wil jij ook kennismaken met het aanbod van 'De Boom In' en de natuur intrekken met kinderen? Dan nodigen wij jou graag uit op één van onze gratis workshops op woensdagnamiddag. Kom proeven van deze activiteiten en krijg tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Programma:

13u30: ontvangst
14u00: Inleiding 'De Boom In'
14u30: 2 parallelworkshops (7 tot 9 / 9 tot 12 jaar) - natuurbeleving
15u30: pauze
16u00: 2 parallelworkshops (7 tot 9 / 9 tot 12 jaar) - natuureducatie
17u00: afsluiten

! Inschrijven via deze link

https://docs.google.com/forms/d/1W61mGdW3xWVw57tbKLHevxJQ7-ucjNnPLXpoSOz2aCI/viewform

Organisatie: 
De Vroente
Kosten: 
Gratis!
Opmerkingen: 
Meebrengen: eventueel regenkledij Inschrijven verplicht via het online inschrijvingsformulier. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt! Meer info: Op http://deboomin.eu/ staan tal van kant-en-klare natuurspelen (kijk in het menu onder 'Educatief materiaal').
Type activiteit: