Herinrichting voortuin bezoekersgebouw De Vroente - Kalmthout

Aan het bezoekersgebouw De Vroente zijn eind oktober werken begonnen om de toegang en de voortuin opnieuw in te richten. De bedoeling is om het geheel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor de bezoeker.

Het toegangspad naar het gebouw wordt verbreed en aangelegd in drie gebogen vlakken, met gebogen houten zitbanken aan de kanten. Geïntegreerd in de tuin worden er acht fietsbeugels geplaatst. Er komen zes picknicktafels en een wandelpaadje door de bijentuin. Wat bloemen en planten betreft, wordt gekozen voor inheemse en bijenvriendelijke soorten.
 
De werken duren tot het eind van het jaar. De afwerking met planten en zitbanken gebeurt in het voorjaar. De hoofdtoegang tot het bezoekersgebouw kan tijdens de werken tijdelijk afgesloten worden. Er wordt dan met duidelijke bewegwijzering aangegeven langs waar men het gebouw wel binnen kan.

INFO: milieu@kalmthout.be -  03 620 22 60