Unieke excursies: ga mee op nachtzwaluw verkenningsavond!


Vanwege het grote succes vorig jaar, organiseren we dit jaar weer 2 exclusieve nachtzwaluwexcursies.
Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

Nederlands

Het Grenspark telt 26 nieuwe gastheren en –vrouwen!

Afgelopen dinsdag ontvingen 26 recreatieondernemers uit Nederland en Vlaanderen hun certificaat. Vanaf nu mogen zij zich officieel gastheer of -vrouw van het Grenspark noemen.
 
Cursus

Nederlands

Dag 3 cursus gastheerschap: storytelling & arrantementen

Dinsdag 6 maart vond de derde middag van de cursus Gastheerschap plaats, ditmaal bij toekomstig gastheer Taverne & Tennis in Essen.
Bij de 2 vorige cursusdagen mochten de deelnemers voornamelijk luisteren naar informatie over het Grenspark, nu kregen ze de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan.
Het centrale onderwerp van deze bijeenkomst was ‘storytelling & arrangementen’, waarbij Ido de Haan van IVN Brabant een workshop verzorgde.

Nederlands

Natuurkamp zoekt kookmoeder of -vader

Sinds 2006 organiseert het Grenspark met veel succes elke zomer een Junior Ranger Kamp, een leuk natuurkamp voor jongeren tussen 13 en 17 jaar. Het 5-daagse kamp staat in het teken van de natuur in het Grenspark. Overdag is het schitterende Grenspark het werk- en speelterrein, ’s avonds logeren we in een kampeerboerderij in Essen, waar gesmuld wordt van lekkere en gezonde maaltijden.

Nederlands

Nog geen schaatspret!

Het ijs op de vennen is voorlopig nog niet dik genoeg! Schaatsen is nog niet toegestaan.
Begeef je nog niet op het ijs, want het is nog gevaarlijk.
Als het weer het wel toelaat, is het de burgemeester die in samenspraak met de brandweer beslist of het ijs in je gemeente veilig genoeg is om er -op eigen risico- op te schaatsen.

Nederlands

Dag 2 van Cursus Gastheerschap: op stap in het gebied

Op 20 februari is onze tweede cursusdag van de cursus 'Gastheer van het Grenspark' doorgegaan. We namen de 26 enthousiaste recreatie-ondernemers mee op excursie. Na een korte introductie in De Volksabdij en een korte voorstelling door de verschillende beheerders van het Grenspark, mocht iedereen de bus op om een rondrit rond het Grenspark te maken.

Nederlands

Cursus Stappersven Verkenner

Het Stappersven is een natuurgebied met wereldklasse en herbergt veel natuurmysteries. Leven daar slangen? Hoe ziet een levendbarende hagedis eruit? Waar komen die nachtzwaluwen plots vandaan? En wat is een bont dikkopje?
Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis, de natuurwaarden en het beheer van het Stappersven en wil je actief meewerken aan dit uitzonderlijke natuurproject?

Dan is deze belevingscursus iets voor jou. Schrijf je nu in!

Nederlands

Pagina's