Welkom

Verhoogd natuurbrandrisico

Op dit moment is er een verhoogd natuurbrandrisico in
Grenspark Kalmthoutse Heide. In Vlaanderen is dit code rood en in Nederland fase 2. Kijk hier wat dit betekent voordat je het gebied bezoekt:

Informatie Vlaamse zijde 
Informatie Nederlandse zijde

Nieuw: Nina en Nino's natuurgame - speurtocht vol avontuur!

Met de vakantie voor de deur nodigen Nina en Nino je uit om het Grenspark te ontdekken. De natuur in met  je smartphone of tablet, alleen of met je vriendjes en genieten van de allerleukste speurtocht. Deze bevat uitdagende opdrachten en knotsgekke spelletjes.
Grenspark Kalmthoutse Heide ontwikkelde samen met De Vroente, het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu en het Nederlandse bedrijf Troovie 3 leuke digitale speurtochten om in het Grenspark te spelen.
De app van 'Nina en Nino’s Natuurgame' kan je gratis downloaden. Je krijgt een uitdagende route vól avontuur onder begeleiding van Nina en Nino. Buitenspelen was nog nooit zo spannend.

Je kiest één van de 3 startpunten:
- De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout (B)
- De Heusche Bollaert, 1e Verdelingsweg 6, 4645 RT Putte (NL)
- De Volksabdij, O.L.V Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht (NL)

Je kan het leuke introductiefilmpje hier al een keer bekijken:

Op 21 juni mochten de kinderen van Freinetschool Cocon uit Essen als eersten ‘Nina en Nino’s natuurgame’ testen. Eerst kregen ze het introductiefilmpje van Nina en Nino te zien met duidelijke uitleg hoe het spel in elkaar zit.

In kleine groepjes van 4 gingen ze enthousiast op stap met hun smartphone om de route in Kalmthout te lopen en de bijhorende opdrachten te spelen. De 'blote voeten' opdracht en 'klim op de brandtoren' om een foto te nemen, vonden ze de leukste.

 
Hoe de app downloaden?
Je kan de super gave app gratis downloaden via Troovie.nl.
Download via App store of Google Play.
Je hebt enkel internet nodig om de app te downloaden en de speurtocht (tijdens het spelen verbruikt de app geen internet).
Klik in de app Troovie op kant-en-klare Super Troovies
Zoek op de kaart naar Kalmthout, Putte of Ossendrecht.
Druk op de pin op de kaart en ‘Nina en Nino’s natuurgame’ start.
Om Troovie te kunnen installeren en spelen, moet je toestel beschikken over:
- IOS (6+) of Android (4+)
- GPS, camera aan de voorkant, kompas

Dit Project werd uitgevoerd in het kader van het HELVEX LIFE-project Grenspark Kalmthoutse Heide met steun van het Europese Life-programma en de Provincie Noord-Brabant.


 

Piknikservice in het Grenspark
Het Grenspark stelt 8 locaties - zowel aan Vlaamse als aan Nederlandse zijde - ter beschikking, in en rondom het natuurgebied. Alle locaties liggen aan wandel- of fietsroutes, dus ideaal om een wandeling of fietstocht te combineren met een heerlijke piknik.

Klik hier voor meer informatie over de Piknikservice.


Proef de Grenspark Natuurburger
Samen met een aantal lokale restaurants, extensieve veetelers, ambachtelijke slagers en ambachtelijke bakkers heeft het Grenspark een bijzonder natuurlijk streekproduct samengesteld: de Grenspark natuurburger. Met de verkoop van deze natuurburger wordt ook het Grenspark Kalmthoutse Heide gesteund.

Wie graag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in het Grenspark, kan zich aanmelden om de nieuwsbrief 'Wissels' digitaal te ontvangen.


Met dank aan natuurfotograaf Marc Slootmaekers voor het ter beschikking stellen van alle foto's voor deze website (tenzij andere fotograaf vermeld) en Hedwig Lauriks voor het schrijven van de teksten.

Grenspark ook te vinden op facebook!

Het Grenspark heeft ook een eigen facebook-pagina.
Neem gerust eens een kijkje!

Facebook-pagina Grenspark